Gebedstijden

Gebedstijden van steden in Nederland en België van deze maand vind je op deze pagina. De Islamitische gebedstijden worden ook wel Salat tijden genoemd.

Selecteer met behulp van de onderstaande selectiebox de dichts bijzijnde stad om de meest nauwkeurige gebedstijden te genereren.

Fajr Shoeroeq Dhoehr Asr Maghrib Ishaa


Gebedstijden worden bepaald aan de hand van een aantal berekeningen. De door ons gebruikte methode is afgeleid uit de erkende "aladhan.com" en berekent nauwkeurig de gebedstijden per gekozen locatie. In Nederland, Luxemburg en België worden verschillende methoden gebruikt voor het berekenen van de gebedstijden. Deze methoden geven voor salat Dhor, salat 'Asr en salat Maghreb meestal dezelfde tijdstippen aan. De verschillen zitten vaak in de tijden die worden weergegeven voor salat Fajr en salat 'Isha (een bekend voorval in vooral de maand Ramadan). Het kan dus voorkomen dat bovenstaande gebedstijden niet overeenkomen met de gebedstijden van uw lokale moskee of gebedstijden kalender. Wanneer dit het geval is, raden we u aan de gebedstijden van uw eigen lokale moskee te gebruiken.


Gebedstijden worden vaak athan/azan tijden, salat/salah/shalat tijden of namaz tijden genoemd. Je wilt bidden maar je weet niet waar je het kunt leren? Contacteer ons via info@hadieth.nl en wij helpen je in sha Allah verder.